vrijdag 8 februari 2013

13 feb: Kiss day

Zoenen mag .. Geniet van deze mooie dag


Benodigdheden:
kranten
behangerslijm
tissue tape
acrylverf rood en zwart
houtskool
ijzerdraad
2 sate stokjes
wiebeloogjes
gips en plastiek bekertje (weggooi versie)
wit foam
zwart en wit cardstock
splitpen
minitag


Werkbeschrijving:
Van kranten en behangerslijm of in mijn geval decoratie verharder "boetseer" je lippen. Als het droog is beplak je het nog af met tissue tape
Vervolgens maak je in een plastiek bekertje een mengsel van gips en daarin steek je twee sate-stokjes. Dit worden de pootjes van de lippen.Terwijl het gips hard moet worden maak je met acrylverf de lippen rood en met houtskool benadruk je hier en daar de vorm van de lippen en de schaduw. Zoals tussen de lippen en de bovenlip.

Inmiddels is het gips dus droog en breek je het plastiek bekertje. Met een prikpen boor je gootjes voor in je lippen en daarsteek je de sate-stokjes in. Eventueel kan je me je lijmpistool de stokjes extra goed bevestigen.
Zowel het stokje als het gipsen voetje maak je zwart met acrylverfTwee tukjes ijzerdraad beplak je met tissue tape. Ik had geen gewone ijzerdraad liggen dus heb chenilledraad gebruikt. Ook nu prik je met je prikpen in de mondhoeken gaatjes en daar steek je de twee ijzerdraadjes in. Op wit foam teken je handjes (4x) die je uitknipt. Je plakt 2 delen op elkaar met het ijzerdraadje ertussen.
Twee andere kleiner ijzerdraadjes bewerk je ook met tissue tape. Met de prik pen prik je nu twee gaatje op de bovenlip. Hier steek je de draadjes in. Op het uiteinde plak je de wiebeloogjes. Om de ogen te vergroten had ik nog kleine ronde schelpje liggen van Xenos en die heb ik als basis gebruikt maar dat hoeft niet.Als je wil kan je de voetjes nog pimpen door er schoentjes omheen te maken.
Neem een strook zwart papier van 30x 3 cm.
Aan beide uiteinden snij je 10 cm schuin af 1cm boven de rand.

Terwijl je het papier in vorm breng teken je het voorste stuk over op het zwarte cardstock en dan maak je ongeveer zoals onderstaande voorbeeld de bovenkant van de schoen.Met lijmpistool lijm je de brede kant aan de voet en de smalle punt breng je naar elkaar toe en plak je vast. Met glossy accents plak je de bovenkant van de schoen op je rand van de schoen.

Vervolgens pimp je de schoen naar eigen inzicht. In dit geval heb ik witte bloemen puut gehouden. Het rood terug laten komen door de split pen. En mini tags gebruikt voor de tekst "Happy Kiss- day"
Uieindelijk is dit het grappige resultaat...een lippen- mannetje/ vrouwtje
Geen opmerkingen:

Een reactie posten