vrijdag 8 februari 2013

8 feb: Propose day

Propose day is een dag voor de voorstelling aan het meisje / jongen waar je verlieft op ben.

Benodigdheden:
art journal of vel aquarelpapier
dylusions cut grass, london blue, vibrant turquoise
distress stain barn door
dabber snow cap
witte gel pen
witte rub-ons bloemen en kleine hartjes van basic grey
rood vilt
duim en wijsvinger uit een tijdschrift
spray flesje water of minimister
kanten randjes stempels
screen dylusions e.a. met ronde vormen, 3 soorten


Werkbeschrijving:

Alleerst ga je op inspiratie tocht. Wat wil je op je journal-pagina hebben in het kader van propose day. Pinterest is daar heel handig voor. Je kan gratis een account aanmaken. Vervolgens laat je een icoontje op je werkbalk van explorer zetten en je kan vanaf nu (bijna)alle afbeeldingen pinnen. Je kan een bord in je pinterest aanmaken en voor deze gelegenheid maakte ik van alle 7 dagen een apart bord aan dus ook voor propose day. Als je een plaatje heb wat je inspireerd maak je daar een schets van op papier en kleur je die in zodat je goed de kleuren combi kan maken van je journal.
Dit was mijn inspiratie en daarmee schets:Mist met water over je art-journal rechter pagina. Vervolgens maak je met de dylusions de kleuren naar wens. De linker pagina druk je op de rechter pagina en voila....twee pagina's met de dylusions bedekt. Nog even droog deppen met een keukenrol.
Vervolgens ga je met de screens bleken. Je legt je screen op een plek, mist er water over en dept het daarna met je keukenrol droog. Op deze manier neem je de kleur van de dylusions wat mee en krijg je gebleekte figuurtjes over je jopurnal. In dit geval heb ik twee verschillende gebruikt en het hele journal ermee bewerkt.
Daarna heb gebruik je de distress stain barn door en een ander screen zoals hier bv. en je bedekt je screen random met de stain en dat herhaal je op meerdere plekken.Als je het wat te donker vind uitvallen kan je ook op de stain misten met water en dat wat met je keukenrol aandeppen en daarmee heb je de kleur wat minder heftig gemaakt, zegmaar ook wat gebleekt.
Nu ga je in tijdschriften op zoek naar het plaatje dat past bij jouw schets. Precies kloppen hoeft niet zoals je hier ziet want het hartje maak je er toch zelf in. Als je maar de duim en wijsvinger heb.
Met de kanten rand stempels ga je vervolgens met de witte dabber het kader maken op je vel. Witte kant vond ik wel passen bij propose day en ook echt lekker flink in het oog brengen dus echt drie randen aangebracht.
Om het nog wat beter te laten afsteken doodle je de randen nog wat bij met een witte gelpen of een witte sharpie
Op rood vilt teken je een hartje die past tussen jouw duim en wijsvinger. Dit doe je door duim en wijsvinger op je papier te positioneren. Vervolgens legt je het vilt erboven en schuif je de duim en wijsvinger erop. Nu weet je waartussen je tekenen moet. als je niet handig ben in het tekenen ervan kan je ook kiezen om een hartje te stansen en dat over te tekenen. Tenzij je natuurlijk een stans heb die zo groot is als je moet hebben en vilt stanst.Alle drie de onderdelen, duim wijsvinger en vilten hart plak je op je journal

Met een houtskooltje of een ander uitveegbare stift omlijst je de opgeplakte onderdelen.Met je vinger smeer je het uit. Op deze manier vervaag je de randen en maak je de print een onderdeel van je journal.
Met de screens kan je ook doodlen met de witte pen
Daarnaast kan je ook witte rub-ons gebruiken om nog meer printjes op je journal aan te brengen zoals hier is gedaan.
Nu alleen nog de letters midden in het hartje, en klaar is de journaling page voor Propose Day!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten