zaterdag 25 augustus 2012

Washi- tape

Hoihoi allemaal,

Allereerst bedankt voor de lieve en leuke reactie op mijn vorige blog-posts. Altijd leuk om te krijgen :-)

Voor de dutchcardlovers was er weer een leuke challenge (#152). Maak iets met washi-tape. allereerst heb ik m ijn eigen washi-tape gemaakt. Ik heb het alleen gedaan met plakband! Werkt ook heel goed en je heb gelijk een glossy-effect.
Wat moet je dan doen????
Je plakt een strip plakband op dessinpapier. Snijdt dit uit en laat het weken in een schaaltje water. Als het goed doorweekt is haal je het eruit en wrijf je het papier van de plakband af. Goed met de vlakke vinger anders gaat je dessin er ook af. Als al het papier eraf is op je dessin na, smeer je er nog heel lichtjes wat vaseline overheen zodat de restjes papier ook weg zijn en voila: een doorzichtige tape met een dessin houd je over!

Dan nu mijn creatie met de washi-tape....om het doorzichtige element duidelijk te maken heb ik er nog wat laagjes-effect in verwerkt. (Tim Holtz)
Eerst embossingmal met tekst gestempeld en vervolgens door de cuttlebug. Je ziet de tekst dan mooi achterlangs lopen. Het embosde deel benadrukt met distress-inkt. Onderaan de kaart dessinpapier geplakt en vervolgens de washi-tape verdeeld. Leuke stans van de type-machine met spiced marmelade geinkt nadat ik het met picket fence stain heb geinkt. Gedoodled met zwart en daarna stickels rusty hinge. Een banner gestanst en ingespoten met dylusion en met de dymo caption maker een tekstje erop. Als laatste nog een paar bloemen gedoodeld en gestempeld.

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke kaart!
  Bedankt voor het meedoen met DCL.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super gedaan. :))Leuk zoals je de banner gedaan hebt.
  Bedankt voor het meedoen met de DCL.

  Groetjes Rosalien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk!! Ook je uitleg hoe je je tape gemaakt hebt. Fijn dat je meedoet met DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super hoor mooi verwerkt. Bedankt voor je deelname aan DCL.

  BeantwoordenVerwijderen