woensdag 21 juli 2010

Creatief met gesso en glimmermist en cuttlebug


Op een wit stuk cardstock heb ik een mal gelegd met doodles. Daar over met een kwast gesso gestreken. Mal er voorzichtig af gehaald en het gesso laten drogen. Als het droog is de glimmermist erover doen, in mijn geval sunflower en marshmallow. (Je ziet dan dat daar waar gesso was, er wit overblijft en de rest gewoon kleurt naar je glimmermist). Toen ook dit droog was, het stuk cardstock door de cuttlebug embossen met de doodles van cuttlebug zelf. In een hoekje een klein knipseltje van een krant met een afbeelding roos. De bovenrand en rechter zijrand gescheurd en met chalk gelig gemaakt zodat het in de kaart opgaat. Op die zelfde randen een doodle ge- inkt, direct op het cardstock. Daarna het cardstock vierkant uitgesneden (maat passend bij je vierkanten kaart)en de hoeken rond gestanst.
Met nestabilities 5 ronde figuurtjes gestanst met de cuttlebug uit licht bruin cardstock. Daarna nat gemaakt en verfrommeld tot een propje, in keukenpapier wat gedroogd en uitgevouwen. Met een splitpen in het midden alle 5 stukjes aan elkaar bevestigd en er een bloem van gemodelleerd. Daarna met marshmallow glimmermist erover. Van dezelfde kleur cardstock als van de bloem een vierkante kaart gesneden. De twee buitenste hoeken rond gestanst. Ook dit cardstock met cuttlebug gedoodeld. Daarna marshmallow glimmermist erover gespoten en met keukenpapier uitgewreven (glimmer blijft dan in de doodles hangen) Van dezelfde kleur groen als de blaadjes van de bloem een iets groter vierkant uitgesneden als het gele gedoodelde stuk. Die hoeken niet rond gestanst. Het gele gedoodelde cardstock met 4 splitpennen in de hoeken aan het donker groene cardstock bevestigt. Bloem op het stuk gedoodelde cardstock plakken met eronder 2 blaadjes.
Uiteindelijke resultaat op een donker bruine kaart geplakt.
Vervolgens een grote label gemaakt mbv de cuttlebug. Daarna embossing met de cuttlebug eerst met licht groen inkt op de mal (gras met vogelte)en daarna aan andere kant van de mal donkergroen nog een keer door de cuttlebug. Groen lintje door het label. Label kan je tussen het donkergroene cardstock en het gele gedoodelde cardstock schuiven. Klaar is je kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten